Header Mineral Wool Association

Isolatie op zee

De belangrijkste reden om een schip te isoleren is het redden van mensenlevens in geval van brand. Tevens is het noodzakelijk optimale werkomstandigheden voor de bemanning en een comfortabele omgeving voor alle passagiers te creëren. Met zijn thermische en akoestische eigenschappen vervult minerale wol deze functies perfect.

De voorschriften voor scheepsbouw zijn erg streng. Ze hebben vooral betrekking op de veiligheid aan boord en in het bijzonder brandveiligheid. Daarnaast wordt meer en meer belang gehecht aan gewichtsbeperking van de gebruikte materialen.

Opnieuw is minerale wol een uitstekende oplossing. Dit isolatiemateriaal combineert alle voordelen van traditionele isolatie voor brandveiligheid, thermische en akoestische toepassingen én maakt aanzienlijke besparingen in het gewicht van materialen mogelijk.

Dankzij deze voordelen en zijn ongeëvenaarde verscheidenheid biedt minerale wol perfecte isolatieoplossingen voor de moderne scheepsbouw: een win-win-situatie voor de scheepsbouwer én voor de werknemers en de bemanningsleden van het schip zelf.